top of page
Writer's pictureAgapios

Μοναδικές βραδιές κάτω από τα αστέρια!

Στο 4ο και τελευταίο πιλοτικό πρόγραμμα Αστροτουρισμού

Μαγικές στιγμές αστροπαρατήρησης στο Τρόοδος


12/09/2023 – 18/09/2023





Η απόδραση από τα φωτεινά κέντρα των πόλεων σε περιοχές με χαμηλή φωτορύπανση προσφέρει στους κατασκηνωτές εξαιρετικές νυχτερινές αστροπαρατηρήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες γεμάτες ψυχαγωγία και γνώση!


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ερευνητικού έργου ΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πραγματοποιείται το τέταρτο πιλοτικό πρόγραμμα Άστρο-παρατήρησης στο Τρόοδος.


Οι κατασκηνωτές θα φιλοξενηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου Jubilee κατά την περίοδο 12/09/2023 – 18/09/2023.


Θα υπάρχουν ειδικά τηλεσκόπια και κιάλια, εμπειρία Εικονικής Πραγματικότητας (VR) και Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

H εφαρμογή VR θα προσομοιώνει ένα φανταστικό ταξίδι στον πλανήτη του Άρη. Ο χρήστης θα μπορεί να αλληλοεπιδράσει με το περιβάλλον και σκοπός του είναι να επισκευάσει το Perseverance rover που συλλέγει δείγματα πετρωμάτων από την επιφάνεια του Άρη. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, το Ingenuity, το φιλικό ιπτάμενο drone του Perseverance, θα βοηθήσει τον χρήστη και θα τον καθοδηγήσει ενώ βρίσκεται στον πλανήτη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εφαρμογής της AR, σαρώνοντας συγκεκριμένες εικόνες-στόχους , όπου η καθεμία αντιπροσωπεύει έναν πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Αν ο χρήστης καταφέρει να βρει και να σαρώσει μία από αυτές τις εικόνες, επιβραβεύεται με ένα σύντομο βίντεο που παρέχει πληροφορίες και γεγονότα για τον συγκεκριμένο πλανήτη. Αυτές οι εικόνες-στόχοι είναι διάσπαρτες κατά μήκος ενός μονοπατιού στο δάσος και οι χρήστες μπορούνε να κάνουν πεζοπορία για να τις ανακαλύψουν. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να τρέξει σε tablet ή τηλέφωνο.

O Ανάδοχος Φορέας για την ανάπτυξη του έργου είναι ο τουριστικός οργανισμός Top Kinisis Travel Public Ltd. Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Κέντρο Αριστείας CYENS, ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός AKTI Project and Research Centre, το Ερευνητικό Ίδρυμα Πανεπιστημίου Λευκωσίας το οποίο συμπεριλαμβάνει το Αστεροσχολείο Λευκωσίας και τον Κυπριακό Οργανισμό Αστρονομίας (ΚΟΑΣ), η Adelve Research, Innovation, Consulting & Trade και το Αστεροσκοπείον1010. Το έργο υποστηρίζεται από τα Υφυπουργεία Τουρισμού και Έρευνας και Καινοτομίας.


Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Για το πρόγραμμα Αστρο-πάρκου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Jubilee Hotel: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!


Τηλέφωνο:22 713 780



Photographs by: Michael Papacharalambous, Demetra Chasikou and Agapios Elia


Το έργο Αστροτουρισμός (integrated/0918/0038) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Στηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.



95 views0 comments

Comentários


Special Offers

bottom of page